10 dingen die daadkrachtige mensen doen

Daadkracht, wat is nou precies daadkracht.  Mentaal daadkrachtige mensen zijn die personen die zich niet door anderen laten beïnvloeden, die weten wie ze zijn en die zich niet laten veranderen door anderen. Daadkrachtige mensen leven vanuit hun kern.

Vandaag zul je tien dingen leren die daadkrachtige mensen bijna als vanzelf doen. Profiteer ervan of schaaf je eigen daadkracht bij!

1. Ze weten hoe ze ‘nee’ moeten zeggen

We hebben geleerd om ‘ja’ te moeten zeggen zodat we worden gezien als beleefde en vriendelijke mensen. Zelfs als het tegen onze eigen wil ingaat. Je mag leren dat ‘nee’ zeggen niet negatief is. Je hebt het recht om iets te weigeren of toe te geven dat je iets niet leuk vindt. 

2. Ze omhelzen mislukkingen

Van je fouten leer je. Als het goed is. Daadkrachtige mensen weten dat je pas faalt als je het probeert en dat je na veel proberen succes oogst. Daarom is falen geen schande maar een leerproces. Zonder mislukking staan we stil.

3. Hun geluk is niet afhankelijk van anderen

We geloven dat om gelukkig te zijn, we anderen gelukkig moeten maken. Dus is ons geluk altijd afhankelijk van anderen. En dus ook ons ongeluk. Dit is een denkfout. Jij en jij alleen weet wat jou gelukkig kan maken. Leef eens een tijdje vanuit je eigen geluk. Je zal zien dat je daar anderen JUIST gelukkig mee maakt.

4. Ze maken iets positiefs van iets negatiefs

Klagen, wijzen naar anderen….. Je hoeft geen zeikerd te zijn. We hechten waarde aan de negatieve dingen die met ons gebeuren, maar zijn ze echt negatief? Daadkrachtige mensen focussen op het positieve.  Want klagen zorgt voor stagnatie. En we willen vooruit

5. Ze omarmen de angst

Daadkrachtige mensen erkennen angst als een emotie, maar ze weten dat het verlammend kan zijn. Dit is waarom daadkrachtige mensen erkennen dat ze angst voelen en dat gebruiken in hun voordeel.  Angst is een wijze raadgever, het vertelt je wanneer je op moet passen. Niet om te stoppen! Het is op deze manier dat ze sterk worden en mentale kracht verkrijgen.

6. Ze zijn emotioneel intelligent

Ze begrijpen en zijn in staat om emoties te herkennen, iets dat best moeilijk is. Ook zijn het mensen die over veel empathie beschikken. Weet jij hoe je je emoties herkent en juist kan plaatsen?  Als dat zo is, ben jij misschien wel emotioneel intelligent.

7. Ze hebben vertrouwen in hun vaardigheden

We zijn allemaal mensen en op ieder moment kan ons zelfvertrouwen worden aangetast of kunnen we aan het twijfelen worden gebracht. Weten we zeker dat we kunnen doen wat we willen? Lukt het ons? Daadkrachtige mensen hebben vertrouwen in zichzelf en laten niet toe dat iemand dit zelfvertrouwen verstoort.

8. Ze neutraliseren giftige mensen

Giftige mensen. Je hebt gelijk beeld he? Mensen die niet goed voor je innerlijke rust zijn. Als je daadkrachtig bent, zul je weten hoe je giftige mensen kunt neutraliseren. Wat je  nodig hebt, is vertrouwen in jezelf, je kracht en je kern en daarbij te blijven. 

9. Ze accepteren verandering

We zijn soms bang voor veranderingen, om uit onze comfort zone te komen. En dat kan ook heel eng zijn! Daadkrachtige mensen omarmen verandering en weten dat alle veranderingen positief zijn. Denk niet dat de dingen die je kent beter zijn dan de dingen die je niet kent, omdat alle veranderingen uiteindelijk goed zijn. Je moet het alleen zien.

10. Ze weten dat de wereld ze niets schuldig is

Soms geloven we dat de wereld ons iets verschuldigd is, dat als we goede dingen doen, we ook goede dingen moeten ontvangen. Neem niets voor lief en wens niet te veel. Kijk om je heen, wat heb je? Wees gelukkig met wat je hebt, waardeer het en geef er waarde aan. Hier zal je het ware geluk vinden en de noodzakelijke kracht waar je naar op zoek was.